درمان خارش پوست سر چرب
چربی پوست سر از کف سر در برابر عناصر مختلف محافظت کرده و موها را به طور طبیعی مرطوب نگه می دارد؛ اما به دلایل مختلفی ممکن است برخی افراد چربی بیشتری داشته باشند. در پوست سر، غدد سباسه یا چربی، روغن طبیعی به نام سبوم را تولید می کنند. این روغن به مرطوب نگه داشتن پوست سر کمک می کند. اگر عملکرد این غدد دچار اختلال شود و تولید این روغن افزایش یابد، منجر به موی چرب می شود.
موی چرب می تواند باعث خارش های ناراحت کننده و درماتیت سبوره ای، قرمز و ملتهب شود که شوره سر شکل خفیف آن است. این چربی اضافه حتی می تواند شرایطی مناسب برای رشد قارچ هایی که منجر به شوره سر می شوند، ایجاد کند.
می دانید که استفاده از شوینده ها و محصولات نانو امروزه بسیار رایج شده، محصولات شوینده نانو شرکت دکتر بیز برای تمیزی و ضد عفونی کردن وسایل منزل و ماشین و انواع لکه بر های نانو بسیار پر فروش و پر طرفدار هستند و تنوع زیاد در بین محصولات شرکت biz ، سبب شده که برای پاک کردن و لکه زدایی تمامی متریال و سطوح قابل استفاده باشند.
چربی زیاد مو موجب احساس کثیفی و ناسالم بودن است. اگر این شرایط به خوبی کنترل نشود، می تواند موجب مشکلات بیشتری شود. مشکلات و یا عوارض مرتبط با آن، شامل شوره سر و انواع و غیره هستند. همه این موارد ممکن است با شرایطی مانند همراه باشد.
- اختلالات هورمونی: تغییرات در سطح هورمون ها یا همان اختلالات هورمونی می تواند باعث تحریک فولیکول های مو شود و چربی بیش از حد تولید کند. تغییرات هورمونی می تواند به دلیل استرس عاطفی، کمبود خواب، دوره قاعدگی، یایسگی یا بارداری باشد.
- شستشوی بیش از حد: زمانی که موها بیش از حد شسته می شوند، روغن طبیعی پوست سر از بین رفته و برای جبران آن تولید چربی افزایش پیدا می کند.
- هوای آلوده: هوای کثیف می تواند باعث تجمع گرد و غبار و کثیفی روی موها و منافذ پوست سر شود. در نتیجه احساس می کنید، موهایتان چرب است.
- رژیم غذایی: برخی مواد غذایی مانند شکر و لبنیات می توانند باعث افزایش چربی پوست سر و آکنه شوند.
- بیماری های پوستی: برخی بیماری های پوستی درمان نشده باعث تجمع سلول های مرده روی منافذ پوست سر شده و باعث چرب شدن موها می شوند.
- جنس مو: گاهی برخی افراد به صورت ژنتیکی و وراثتی موی چربی دارند. افرادی که در خانواده سابقه پوست سر خشک و موی چرب دارند نیز در گروه پرریسک هستند.
چربی مو به صورت بیمارگونه و جدی نیز تعدادی علایم مشخص دارد که باید به آنها توجه کرد. این علایم شامل موارد زیر می شوند:
- ظاهر براق مو حتی با فاصله کمی از شست و شو
- چرب شدن دست در تماس با موی سر
- نشستن گرد و خاک روی موها یا به اصطلاح پرزدار شدن مو
- خارش بیش از حد و غیرعادی پوست سر
- ریزش موی غیرطبیعی
- و پوسته پوسته شدن سر
- قرمزی پوست سر و جوش زدن در بین موها
- روکش بالش خود را هر هفته عوض کنید.
- از استفاده از آب داغ برای شستن موها خودداری شود.
- برای شستن موهای خود از آب گرم یا خنک استفاده کنید.
- هر روز از وسایل گرمایشی روی موهای خود استفاده نکنید.
- از استرس بیش از حد خودداری کنید.
- در هنگام استفاده از نرم کننده، آن را خیلی نزدیک به پوست سر خود قرار ندهید.
- از یک شامپوی ملایم استفاده کنید که روغن های طبیعی موهای شما را از بین نبرد.
- غذاهای غنی از ویتامین B مانند مرغ، ماهی و میوه های تازه و سبزیجات را مصرف کنید.
- از مصرف شکر، غذاهای سرخ شده و گوشت خودداری کنید؛ زیرا منجر می شوند تا غدد شما روغن بیشتری تولید کنند.
برای درمان چربی مو و خارش پوست سر، یکی از اولین مراحل، شناخت دلیل این مشکل است. گاهی تنها با پیدا کردن و پیشگیری از عامل ایجاد چربی مو، این مشکل خود برطرف می شود روش های دیگری نیز برای درمان تکمیلی موی چرب مطرح می شود که در ادامه به موثرترین آنها اشاره می کنیم:
درمان های خوراکی
تمامی و مو دو بخش درمانی اصلی دارند. یک بخش شامل استفاده از داروهای خوراکی می شود. این داروها معمولاً آنچه که درون بدن اختلال را ایجاد می کند هدف قرار می دهند.
درمورد موی چرب می توان با داروهای خوراکی، میزان هورمون های موثر در فعالیت سلول های سباسه را کنترل کرد. داروهای حاوی (Isotretinoin) در این مواقع تجویز می شود. همچنین اگر ترشح چربی در اثر استرس و افسردگی باشد، داروهای آرامبخش و ضد افسردگی تجویز می شود.
درمان موضعی
بخش دوم درمان و مو شامل استفاده از محصولات بهداشتی درمانی موضعی می شود که از سطح پوست بر اختلال پیش آمده تمرکز می کند. برای درمان موی چرب، در موارد شدید از محلول های حاوی سالیسیلیک اسید و محصولات غنی از پلی فنول استفاده می شود. استفاده از این محلول ها بهتر است با مشورت متخصص انجام شود. در موارد سطحی تر استفاده از شامپو برای موی چرب و اسکراب موی چرب استفاده می شود.
درمان های پیشرفته
در سال های گذشته درمان هایی جدی و پیشرفته برای این مشکل ارایه می شود. این روش های درمانی شامل استفاده از لیزر و دستگاه های فرکانسی می شود که غدد سباسه را هدف قرار می دهند. محصولات luxury coin که با نام فرانسوا نارسیس (Francois Nars) شناخته می شود، یکی از برترین برندهای لوازم آرایشی و بهداشتی در جهان است.
علت خارش سر می تواند عوامل مختلفی باشد اما مشخصا نشان دهنده وضعیت ناسالم پوست کف سر شماست. بدن با ایجاد این علایم آزاردهنده به شما می گوید نقطه ای از بدن به مشکل بر خورده است، نیاز به کمک دارد و باید سریع تر برای حل آن اقدام کنید. زمانی که خارش سر اتفاق افتاده، یعنی تعادلش به هم خورده است و باید به دنبال دلیل آن گشت.
برای خارش سر می توان دلایل مختلفی پیدا کرد. برای برخی افراد خارش در تمام کف سر و برای برخی دیگر تنها در قسمت هایی از جمجمه ایجاد می شود. برای درمان خارش سر باید به دنبال علت خارش پوست سر بگردید تا بتوانید درمان موثر و ثابت شده ای را برای حل آن بیابید.
قبل از هر چیز لازم است تفاوت سر را بدانید نوع پوست سر خود را بشناسید، علایم ثانویه را شناسایی کنید و ریسک های احتمالی را در مراقبت روزانه خود مد نظر قرار دهید. ساده ترین و مطمین ترین روش برای درمان خارش سر این است که به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
7 علت خارش سر
1. شوره سر یا درماتیت شوره ای
شوره مو یکی از رایج ترین مشکلات سر برای ایجاد خارش های احتمالی است. اگر دلیل خارش سر شما شوره است، باید بدانید که روش های مختلفی برای درمان شوره سر در پیش رویتان قرار دارد. بسیاری از محصولات درون بازار برای حل مشکل شوره موی سر تولید می شوند تا بتوانند علایم را از بین ببرند.
شوره سر که در واقع به نام بیماری درماتیت شوره ای یا سبوره ای شناخته می شود، در اثر رشد بیش از حد میکروب مالاسزیا به وجود می آید. پوسته سر در حالت طبیعی محل رشد این میکروب است ولی زمانی که شوره اتفاق می افتد، جمعیت میکروب مالاسزیا غیر قابل کنترل می شود. شوره سر یکی از علایم رایج در پوسته سر چرب است.
پس اگر پوسته سر شما خشک ولی پوسته پوسته است، علت خارش سر شما شوره نخواهد بود. باید این نکته هم ذکر کرد که به این دلیل گفته می شود پوسته سر چرب دلیل شوره است که میکروب مالاسزیا در محیط روغنی رشد پیدا می کنند.
شوره سر می تواند همه ناحیه های چرب پوست که دارای فولیکول مو هستند را تحت تاثیر قرار دهد. حتی ممکن است شوره ابرو یا شوره روی پوست صورت هم دیده شود. در برخی موارد شوره سر و ریزش مو جدایی ناپذیر هستند.
برای درمان شوره سر از شامپوی ضد شوره استفاده کنید که حاوی سلنیوم و زینک است و می تواند به کنترل میکروب کمک کند. اگر شوره سر بسیار حاد باشد، از شامپوهای قوی ضد قارچی، کرم، لوسیون و فوم هایی استفاده می شود که چربی سطح پوست را هم کنترل کند.
2. پسوریازیس یکی از علت های خارش سر است
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که سبب ایجاد لکه های متورم، قرمز و ملتهب روی سطح پوست می شود. این بیماری واگیردار نیست و از فرد دیگری منتقل نمی شود. برای درمان عارضه پوستی پسوریازیس سر از شامپوهای مخصوص استفاده کنید که دارای زغال سنگ و اسید سالیسیلیک هستند. ولی قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص مراجعه کنید.
3. درماتیت تماسی یا حساسیت پوستی
اگر پوست حساس دارید و بدنتان نسبت به محصولات مختلف پوست و مو عکس العمل های غیرمعمولی نشان می دهد، اگر نسبت به مواد خوراکی آلرژی دارید و دچار بیماری آسم هستید، خارش پوست سرتان می تواند دلیل درماتیت تماسی باشد. برخی از انواع پوسته سر به صورت طبیعی حساس تر از باقی افراد هستند.
در بسیاری از محصولات مانند شامپو، اسپری مو یا انواع حالت دهنده ها موادی به کار برده شده اند که می توانند به عنوان ماده حساسیت زا عمل کنند. داشتن رایحه و عصاره های مختلف در این محصولات هم یکی از دلایل اصلی حساسیت است.
ذرات و مواد حساسیت زا و آزاردهنده سریع جذب پوست می شوند و روی سطح پوست باقی می مانند و سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. با ایجاد التهاب و به کار افتادن سیستم ایمنی، سلول های پوستی سعی می کنند با این ماده مهاجم مبارزه کنند و آن را از بین ببرند و آنچه باقی می ماند، خارش سر و به جا ماندن لکه های قرمز روی پوست سر است.
حتی ممکن است با وجود اینکه هیچ تغییری در محصولات مراقبتی روزانه شما ایجاد نشده باشد هم، حساسیت پوستی به صورت ناگهانی خود را بروز دهد. در این حالت ماده حساسیت زا به مرور زمان روی پوست عمل کرده و آلرژی را به وجود آورده است. حتی شامپویی که سال ها مورد استفاده تان قرار گرفته، می تواند به عنوان ماده حساسیت زا ظاهر شود و علت خارش سرتان را بر عهده بگیرد.
درحالی که درماتیت تماسی موجب حساسیت و خشکی پوست سر می شود، بیماری درماتیت شوره ای موجب چربی کف سر و ایجاد پوسته های خشک سفید رنگ می شود و به شکل شوره خود را بروز می کند. اسکراب صورت قیمت مناسبی دارد و حتا خودتان در منزل نیز میتوانید درست کنید.
4. عفونت قارچی کچلی از علت های خارش سر است
از این اسم نترسید! این قارچ سر طرحی مشابه کرم های حلقوی دارد و علایمی مانند قرمزی پوست و خارش سر باقی می گذارد.اگر علت خارش سر شما این عفونت قارچی کچلی مانند شوره ظاهر می شود و عامل اصلی آن قارچی به نام Trichophyton rubrum است.
این بیماری مسری و واگیردار است، پس اگر در تماس با فردی قرار بگیرید که به این عفونت مبتلاست، احتمال خارش سر و شروع عفونت قارچی در شما هم وجود خواهد داشت. اگر این بیماری قارچی را درمان نکنید، باعث ریزش مو می شود.
این قارچ فقط روی سطح پوست سر شما فعالیت نمی کند، بلکه در عمق فولیکول مو هم فعال است. اگر در مورد داشتن کچلی مو مشکوک هستید، سریعاً برای ویزیت به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان خارش پوست سر چرب" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان خارش پوست سر چرب"، کلیک کنید.