نقش آمریکا در گسترش بحران اوکراین
رئیسجمهور آمریکا یک ماه پس از آغاز جنگ اوکراین، روسیه را با تسلیحات غربی و تحریمهای اقتصادی شدید تهدید کرد. با این حال، امروز جنگ اوکراین بسیار گسترش یافته و تبعات فراوانی در سطح بینالمللی داشته است.
به گزارش ایده رسانه، رسانه انگلیسی در مقالهای با اشاره به گسترش تنشها میان روسیه و غرب و همچنین درگیر شدن چندین کشور شرق اروپا در تبعات این جنگ اوکراین، گزارش داد که سیاست آمریکا برای مهار این جنگ شکست خورده است.
به گزارش روزنامه گاردین، جو بایدن در ابتدای جنگ اوکراین سعی داشت این مناقشه را مهار کند. او در سخنرانی خود در پایتخت لهستان یک ماه پس از آغاز جنگ اوکراین با لحنی بسیار جدی به روسیه هشدار داد که «حتی فکر ورود به یک وجب از خاک ناتو» را هم نکند.
بایدن در این سخنرانی وعده داد که آمریکا و متحدانش به اوکراین سلاح و کمک میفرستند، تحریمهای گسترده اقتصادی و مالی علیه مسکو اعمال میکنند و ارزش روبل روسیه را بهشدت تخریب خواهند کرد.
به گزارش گاردین، امروز با گذشت سی ماه از آن زمان، استراتژی بایدن برای مهار تنشها به طرز فجیعی شکست خورده و بحران اوکراین مانند یک سلول سرطانی در حال گسترش است. گرچه روسیه و ناتو هنوز وارد جنگ مستقیم نشدهاند، اما لهستان و رومانی تحتتأثیر موشکهای سرگردان و حملات دریایی قرار گرفتهاند و کل منطقه دریای سیاه، از جمله بلاروس نیز درگیر شده است.
بحران اوکراین همچنین باعث بروز اختلافات بین آمریکا و اروپا در ناتو و در اتحادیه اروپا شده است، از جمله بر سر اعزام نیرو و موشکهای دوربرد به اوکراین، دعوت از کییف برای پیوستن به ناتو و ایجاد یک «هویت دفاعی» جداگانه و مستقل برای اروپا.
سوئد و فنلاند که کشورهایی نسبتاً بیطرف بودند، به عضویت در ناتو سوق داده شدند و کشورهای حوزه بالتیک نگران حمله روسیه هستند. فرانسه موضع تندی دارد و آلمان معتدلتر است. مجارستان و صربستان مواضعی نزدیک به کرملین اتخاذ کردهاند و ایتالیا رفتار قاطعی ندارد. در گزارش گاردین آمده است: «هیچیک از این کشورها احساس امنیت ندارد.»
به گزارش گاردین، شکست بایدن در مهار این جنگ به تغییرات ژئوپلیتیکی بزرگی دامن زده است، بهویژه همکاری «بدون محدودیت» چین و روسیه. پکن نفت را با قیمت پایینتری از روسیه دریافت میکند و در مقابل، از مسکو حمایت دیپلماتیک به عمل آورده و در تأمین برخی فناوریها به روسیه کمک میکند. همچنین در نشست اخیر سران گروه «بریکس» که به میزبانی روسیه برگزار شد، ترکیه حضور پیدا کرد؛ کشوری که از اعضای ناتو است.
بسیاری از کشورها که شاهد محکومیت حمله روسیه به اوکراین و تسهیل فعالانه تجاوز رژیم صهیونیستی به فلسطین از سوی غرب هستند، از این استاندارد دوگانه به تنگ آمده و سوگیریهای خود را تغییر دادهاند.
گاردین همچنین گزارشهای منتشرشده درباره ارسال سرباز از کره شمالی به روسیه را از دیگر مواردی دانست که گسترش چشمگیر این مناقشه را بهخوبی نشان میدهد.
به گزارش رسانه انگلیسی، جنگ اوکراین توجهات را از دیگر مناقشات جدی جهان، مانند بحرانهای سودان و میانمار منحرف کرده و موجب افزایش قیمت غذا و آسیب به کشورهای فقیر شده است. به گزارش گاردین، هزینههای اقتصادی عظیم این جنگ در حال افزایش است و بانک جهانی برآورد میکند که اوکراین در ۲ سال اول جنگ متحمل ۱۵۲ میلیارد دلار خسارت مستقیم شده است.
بایدن سعی داشته از گسترش این درگیری جلوگیری کند، اما امروز به اذعان رسانه انگلیسی، حمایت غرب رو به کاهش است، نیروهای روسیه پیشروی میکنند و طرح «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین برای این جنگ که به «طرح پیروزی» موسوم شده، مقبولیت چندانی به دست نیاورده است.
رسانه انگلیسی گزارش داد که بایدن با اندیشیدن تدابیر مناسب میتوانست از برخی از این عواقب جلوگیری کند. به ادعای گاردین، بایدن باید پیش از آغاز جنگ، به کرملین هشدار میداد که فکر حمله به اوکراین را از سر بیرون کند، در غیر این صورت با افزایش تسلیحات ناتو مواجه خواهد شد.
گاردین مدعی است که اگر این قدرت بازدارندگی در برابر روسیه ایجاد میشد، کرملین دیگر ورود به جنگی تمامعیار با اوکراین را از دستور کار خود خارج میکرد.
پایان خبر ایده رسانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقش آمریکا در گسترش بحران اوکراین" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقش آمریکا در گسترش بحران اوکراین"، کلیک کنید.