بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه

بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با حمایت ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم برای اولین بار در کشور موفق به بومی‌سازی ساعت اتمی شده است.

به گزارش ایده رسانه، دکتر سیده مهری حمیدی سنگدهی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با حمایت ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم معاونت علمی ریاست‌جمهوری موفق به بومی سازی ساعت اتمی شده است.

با استفاده از ساعت اتمی می‌توان زمان را با دقت بسیار زیاد اندازه‌گیری کرد. این ساعت‌ها که با عنوان حسگرهای کوانتومی نیز شناخته می‌شوند، کاربردهای گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف نظامی و غیرنظامی دارند.

ساعت اتمی دارای دقت صدم نانو ثانیه است و برای کاربردهایی مانند زمان‌سنجی  و مکان‌یابی دقیق (GPS) ارتباطات کلاسیک و کوانتومی و … است که با استفاده از اتم‌های روبیدیوم ساخته شده است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ساعت‌های اتمی در دنیا تجاری‌سازی شده‌اند و دارای سطح بلوغ فناوری ۹ هستند.

این محصول در صنایع هوافضا، ناوبری و دستگاه فرکانس مرجع کاربرد دارد.

بومی‌سازی تکنولوژی مزیت فنی ساعت اتمی است و برای هر دستگاه حدودا سه هزار دلار صرفه‌جویی ارزی دارد و از رهگذر آن ۶ نیروی متخصص مشغول به کار شده‌اند.

پایان خبر ایده رسانه

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه"، کلیک کنید.