
رشد قارچی انواع و اقسام دیت های اینترنتی در یک سال اخیر و همچنین وایرال شدن ویدئوهای مختلف از آن ها باعث این سؤال شد که چرا آنقدر این برنامه ها میان مردم پرطرفدارند و چرا با وجود حواشی های مختلف درباره آن ها دختران و پسران مختلفی علاقه مندند در آن ها شرکت کنند؟
به گزارش ایده رسانه فرهیختگان نوشت: اواخر سال ۸۹ بود که تلویزیون سریالی تحت عنوان «شمس العماره» پخش می کرد که داستان آن از این قرار بود. کاراکتر اصلی فیلم «لیلا» که در یک عمارت بزرگ به نام شمس العماره زندگی می کرد به وصیت پدرش باید ازدواج می کرد و مخاطبان هر قسمت شاهد خواستگارهای مختلف لیلا در هر قسمت بودند. در قسمت های پایانی سریال یک نظرسنجی هم شکل گرفت که مخاطبان اگر جای «لیلا» بودند کدام یک از خواستگارها را انتخاب می کردند و در آخر هم نتایج آن اعلام شد. اینجا بود که بسیاری روزنامه ها و مجلات و کارشناسان اجتماعی نقد و بررسی های مختلفی انجام دادند که هرکدام از آن ها چه ویژگی هایی داشتند که مورد تحسین یا تقبیح مردم قرار گرفت و چرا مردم به برخی روی خوش نشان دادند و یا بعضی را اصلاً تحویل نگرفتند. دسته آخر هم لیلا زن هیچ کدامشان نشد و روز آخر هُری دلش برای یک نفر ریخت و کار به خوبی و خوشی تمام شد.
قصه دیت های دخترانه و پسرانه که یک سالی می شود اینترنتی آن بسیار پرمخاطب شده است قصه تازه ای نیست. سال ها قبل سایت های دوست یابی متعددی در خارج از ایران وجود داشت که نسخه داخلی آن به نام همسریابی معرفی شد و اتفاقاً یکی از نهادها نیز اپلیکیشنی در راستای کمک به ازدواج ایجاد کرد که با حواشی متعددی همراه بود. اما اولین دیت اینترنتی ایرانی با نام بلایند دیت حدود یک سال قبل توسط یک یوتیوبر ایرانی به نام «مهدی هاشمی» با نام مستعار «وینی» منتشر شد. ویدئوهایی که میزان بازدید هرکدام از آن ها بیش از ۳ میلیون بازدید بود و حتی به ۵ میلیون بازدید هم رسید و هرکدام از شرکت کنندگان این برنامه را تبدیل به سلبریتی های چندصدهزارتایی اینستاگرام کرد.
بلایند دیت و بازدیدهای میلیونی آن همچنین وایرال شدن ویدئو کلیپ های کوتاه آن در اینستاگرام در موج اول خود مدتی باعث بسته شدن صفحات شرکت کنندگان و طراح آن شد. اما خبر همین بسته شدن با موج رسانه ای همراه شد تا بعد از باز شدن شرکت کنندگان آن با شهرتی چندبرابری به کار خود در شبکه های اجتماعی ادامه دهند.
رشد قارچی انواع و اقسام دیت های اینترنتی در یک سال اخیر و همچنین وایرال شدن ویدئوهای مختلف از آن ها باعث این سؤال شد که چرا آنقدر این برنامه ها میان مردم پرطرفدارند و چرا با وجود حواشی های مختلف درباره آن ها دختران و پسران مختلفی علاقه مندند در آن ها شرکت کنند؟
کارخانه سلبریتی سازی ویدئو دیت ها
بازدیدهای میلیونی هرکدام از قسمت های بلایند دیت از روز نخست توانست شرکت کنندگان آن را در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یکی از پرفالوورترین اکانت های اینستاگرام کند و زندگی تازه ای برایشان بسازد و یا جای پایشان را در صنفی که در آن مشغول هستند محکم تر کند و به عدد قراردادشان اضافه کند یا اینکه پایشان را به آن باز کند. مانند صنف مدلینگ که برخی از این چهره ها را در آن فعال می بینیم.
یک کارخانه سلبریتی سازی تمام عیار که می تواند زندگی سازنده و شرکت کننده ها را زیر و رو کند و حتی می تواند با قراردادی پیش از پخش از شهرت های ادامه دار سلبریتی های ساخته شده در برنامه اش تا مدت ها بهره ببرد.
نرمالایز می کنیم
چند وقت پیش ویدئویی از یک دختر ۲۰ ساله شرکت کننده در یکی از ویدئو دیت ها منتشر شد که به شکل عادی نشان داد خرید گوشی توسط آقاپسر در یک رابطه عاطفی برای دخترخانم امر عادی و توقع به جایی است. ویدئویی که اگرچه روز اول به خاطر بالا بودن توقع حسابی سوژه شبکه های اجتماعی شد اما این دست ویدئوها به راحتی می توانند مسائلی را که پیش از این اصلاً عرف نبوده است به شکل کاملاً ساده ای عادی سازی و یا به اصطلاح مجازی نرمالایز کند. به گونه ای که شما اگر جای دیگری مشابه این حرف را بشنوید دیگر برایتان تازگی ندارد و نمونه اش را قبلاً شنیده و دیده اید.
این عادی سازی می تواند جنبه های مختلفی داشته باشد از توقعات در رابطه عاطفی میان پسر و دختر تا ظاهرهای نامتعارف و یا دست کاری شده ای که بسیار در این قبیل برنامه ها شاهد آن بوده ایم. افراط در استفاده از فیلر و بوتاکس تتوهای مختلف در بدن شرکت کنندگان و حتی نوع پوشش شرکت کنندگان می تواند نوعی عرف سازی را برای نسل جوان جامعه شکل دهد که ربطی به ضوابط فرهنگی کشور ندارد.
دیده می شوم حتی به غلط!
مشهور شدن دختر و پسرهای حاضر در ویدئو دیت های اینترنتی باعث شده افراد زیادی بخواهند خودشان را به این برنامه ها برسانند و در آن شرکت کنند. اما طبق پرس وجوهای مختلف متقاضیان باید قبل از شرکت در برنامه تست دهند تا عوامل برنامه آن ها را دست چین کنند و بهترین انتخاب ها را داشته باشند. انتخاب هایی که قرار است ویدئوهای آن ها را حسابی پربازدید کند. نکته جالب توجه این است که با اینکه بسیاری از دختران و پسران شرکت کننده در این برنامه توسط طرف مقابل یا مجری تحقیر می شوند و حتی پس می خورند با این حال به علت به وجود آمدن شهرت برایشان حاضرند در این برنامه شرکت کنند تا مورد توجه مخاطبان قرار بگیرند و یک گروه هواداری از دختران یا پسران بد برای خودشان دست و پا کنند.
پایان خبر ایده رسانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیده می شوم حتی به غلط!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیده می شوم حتی به غلط!"، کلیک کنید.