راه اندازی کتابخانه های روستایی، تحقق عدالت فرهنگی است

راه اندازی کتابخانه های روستایی، تحقق عدالت فرهنگی است

ایده رسانه/گیلان مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان گفت: راه اندازی کتابخانه های روستایی و دسترس پذیر کردن کتاب برای روستاها در راستای عدالت فرهنگی است.

یاسر تقوی امروز، ۳۰ آبان ماه در گفت وگو با ایده رسانه، با بیان اینکه امروز شاخص سرانه فضای مطالعه مد نظر همه کشورهاست، اظهار کرد: سرانه فضای مطالعه میزان دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی را می سنجد؛ اینکه مردم باید در کمترین زمان ممکن به کتاب دسترسی داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سرانه فضای مطالعه در کشور و استان گیلان، افزود: خوشبختانه گیلان از حیث فروش کتاب در کتابفروشی ها و خرید منابع دیجیتال از نرم افزارها و میزان مراجعه مردم به کتابخانه ها به واسطه پیشینه غنی فرهنگی، جایگاه خوبی دارد و در بین ۱۰ استان برتر کشور از نظر مطالعه است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان آمارهای مربوط به سرانه فضای مطالعه در استان را مناسب ندانست و از مسئولان خواست نگاه ویژه به کتاب که مهمترین عنصر فرهنگی است، داشته باشند و گفت: شاهد تاخیر ۲۳ ساله در احداث پروژه عظیم کتابخانه مرکزی رشت هستیم.

تقوی کتاب و کتابخوانی را مورد تاکید دین مبین اسلام و جزو منویات امامین انقلاب دانست و عنوان کرد: جامعه ایرانی باید بیش از پیش کتاب و کتابخوانی را مد نظر قرار دهد؛ البته جایگاه کتاب در بین مردم و جامعه نخبگانی ما بسیار خوب است و نیازمند توجه مسئولان نیز هستیم.

وی استاندارد فضای مطالعه در چشم انداز ۱۴۰۴ را هشت مترمربع به ازای هر ۱۰۰ نفر دانست و متذکر شد: فضای مطالعه در استان گیلان یک هشتم چشم انداز بوده و لذا بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت را در دستور کار جدی قرار دادیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به پیشرفت قابل توجه کتابخانه مرکزی رشت طی یک سال گذشته از حیث تکمیل زیرساخت ها و خرید تجهیزات و تامین منابع کتابخانه ای، خاطرنشان کرد: ۱۰۰ هزار نسخه کتاب را برای این کتابخانه تامین کردیم و بخش عمده تجهیزات مورد نیاز فضاهای مطالعه از جمله بخش کودک و نوجوان را خریداری و جانمایی کردیم و آماده بهره برداری از این مرکز فرهنگی هستیم.

وی با اشاره به نصب انشعابات آب، گاز، تلفن و فیبر نوری، مشکل برق کتابخانه را یادآور شد و تصریح کرد: نیازمند تامین برق برای تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و سالن های اجتماعات و محوطه و… هستیم که با دستور استاندار گیلان قرار شد تا یک ماه آینده این مشکل حل شود.

تقوی راه اندازی کتابخانه های روستایی و دسترس پذیر کردن کتاب برای روستاها را در راستای عدالت فرهنگی دانست و بیان کرد: استان گیلان ۸۶ باب کتابخانه عمومی دارد که ۲۰ باب در محیط های روستایی است و بار اصلی فعالیت های فرهنگی در روستاها را به دوش دارد و تنها مرکز فرهنگی روستا تلقی می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با تاکید بر لزوم احداث کتابخانه در کلیه روستاهای بالای ۲۵۰۰ نفر، اضافه کرد: در صورت تامین فضا توسط مجموعه مدیریت روستا، آمادگی تجهیز و به روزرسانی و تامین کتاب را داریم؛ همچنین توسعه کتابخانه های سیار را دنبال می کنیم.

وی پویش «اهدای کتاب؛ اهدای دانایی» را یک پویش همیشگی در گیلان دانست و تاکید کرد: اهدای کتاب را در بین مسئولان تبلیغ می کنیم، زیرا اول مسئولان باید پای کار بیایند تا مردم نیز تشویق شوند لذا طی سال گذشته از ۶۰ هزار جلد کتاب عبور کردیم که توسط مردم و خیرین اهدا شد.

تقوی همچنین به پویش اهدای کتاب برای زندان ها اشاره کرد و افزود: نهاد کتابخانه های عمومی توسعه شبکه کتابخوانی در محیط زندان ها را در اولویت قرار داده و از مردم انتظار داریم در اهدای کتاب برای زندان ها پیشقدم باشند.

پایان خبر ایده رسانه

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راه اندازی کتابخانه های روستایی، تحقق عدالت فرهنگی است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راه اندازی کتابخانه های روستایی، تحقق عدالت فرهنگی است"، کلیک کنید.