مناظرات علمی امام رضا(ع) می تواند جلسات درس دانشگاهیان باشد/چرا امام رضا(ع) عالم آل محمد لقب گرفت؟
حجت الاسلام پیردهقان در گفت وگو با ایده رسانه؛
یک مدرس حوزه و کارشناس دینی گفت: خیلی از علمای مسیحی، یهودی و دیگر ادیان در همین دوران کنونی اذعان دارند که علم ایمه(ع) بالاخص امام رضا(ع) کلام معمولی نیست بلکه یک علم فرادنیوی و محیط به عالم است.
حجت الاسلام عارف پیردهقان مدرس حوزه و کارشناس دینی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری ایده رسانه در بحث مناظرات علمی اهل بیت (ع) به مناسبت میلاد امام رضا (ع) عنوان کرد: یکی از معجزات تمامی اهل بیت (ع) در طول دوران زندگی شان مباحثات علمی آنها در زمان خود بوده است، از امام صادق (ع) تا امام باقر (ع)، امام سجاد (ع) و امام رضا (ع) به حدی که مردمان شهر های دیگر برای دیدن و شنیدن مباحثات آنها به شهرشان سفر می کردند.
وی در ادامه افزود: البته خیلی از افراد هم سفر می کردند تا ایمه را ببینند و به آنها طعنه بزنند، منتها زمانی که قدرت علمی ایمه (ع) را می دیدند، عموما به اسلام می گرویدند و هدایت می شدند.
حجت الاسلام پیردهقان با اشاره به یکی از مهمترین صفات امام رضا (ع) یعنی «عالم آل محمد» اظهار داشت: مناظرات امام در مجالس مامون که با اهداف مغرضانه از سوی مامون ترتیب داده می شد و ایشان را در برابر دانشمندان زمان قرار می دادند تا به تعبیر خودشان ضعف امام را نشان دهند، در حالیکه زمانی مردم قدرت علمی امام را می دیدند، شگفت زده می شدند.
وی همچنین اظهار داشت: یک مسیله دیگر این است که یک عده در زمان امام کاظم (ع) و امام صادق (ع) توقف کردند و شیعه هفت امامی شدند، اما وجود امام رضا(ع) و مناظراتشان خود یک دلیل برای ادامه نسل ایمه (ع) بود تا مردم توجه به قدرت علمی و تسلط امام کنند و با معجزات امام آشنا شوند و دست از شش و هفت امامی بردارند، هر چند باز هم یک عده دراین حد باقی ماندند.
حجت الاسلام پیردهقان در پاسخ به این سوال که آیا می توان از علم ایمه (ع) در دوران کنونی استفاده کرد، یادآور شد: در همین دوران کنونی خیلی دانشمندان به آثار اهل بیت (ع) مراجعه می کنند و اذعان دارند که این کلام معمولی نیست مثلا جرج جرداق مسیحی خودش در کتابش می گوید که سه بار نهج البلاغه را خوانده و احساس می کند هر بار مطالب برایش جدید است و این یعنی این کلام به اندازه آدم ها در تاریخ بشر نفوذ کرده و اثر دارد و این علوم به زمان و مکان خاصی مرتبط نیست.
وی در ادامه یادآور شد: در کتاب «عیون اخبارالرضا» نوشته شیخ صدوق نقل شده که یک بخش مستند درباره تاریخ و احوالات امام رضا(ع) است که ظاهرا یک مجلسی را مامون ترتیب داده و دانشمندان را از اقصی نقاط خراسان و دیگر شهر ها با حضور امام رضا (ع) دعوت به مناظره کرده و می خواسته نشان دهد که علم ایمه (ع) کاربرد روز ندارد، در حالی که در همان مجلس امام رضا(ع) 4 مناظره با عالم مسیحی جاثلیق، عالم یهودی «راس الجالوت» و دو تن دیگر انجام می دهد و با هر کدام با زبان خودشان و با استناد به منابع روایی صحبت می کند و همه را به شگفتی وا می دارد.
این کارشناس دینی با بیان اینکه در دنیای امروز مفاهیم مربوط به ایمه (ع) و خصوصا امام رضا (ع) کم و به طور نادرستی بدون سلیقه مطرح شده، گفت: اگر مناظرات امام رضا (ع) به صورت علمی با زبان دانشجویان در دانشگاه ها تدریس و مطرح می کردیم، اکنون خیلی از مشکلاتمان حل شده بود. این اتفاق باید با یک سلیقه خوب رخ دهد، مثل اینکه ما معدنی را در اختیار داریم، اما نمی دانیم از آن چطور بهره برداری کنیم. وقتی شکل و شمایل و سلیقه درست نباشد ما از این گوهر هم نمی توانیم استفاده کنیم و مردم هم قدرش را نمی دانند. به طور مثال رساله حقوق امام سجاد (ع) اخیرا در شهر کیتو آمریکای لاتین توسط یک روحانی ارایه شده و همه را به تعجب انداخته که چطور هزار و اندی سال پیش ما در اسلام رساله حقوقی داشتیم و خیلی ها در آنجا نگاهشان به اسلام تصحیح شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مناظرات علمی امام رضا(ع) می تواند جلسات درس دانشگاهیان باشد/چرا امام رضا(ع) عالم آل محمد لقب گرفت؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مناظرات علمی امام رضا(ع) می تواند جلسات درس دانشگاهیان باشد/چرا امام رضا(ع) عالم آل محمد لقب گرفت؟"، کلیک کنید.