کشاورزانی که مزارع را آتش بزنند به مراجع قضایی معرفی می شوند – خبرگزاری ایده رسانه | اخبار ایران و جهان

کشاورزانی که مزارع را آتش بزنند به مراجع قضایی معرفی می شوند - خبرگزاری ایده رسانه | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار ایده رسانه، سید یعقوب هاشمی ظهر امروز دوشنبه در گفت وگویی رسانه ای ظهار کرد: حدوداً یک دهه است که درگیر سوزاندن کاه و کلش، در استان خوزستان هستیم که برای حل این موضوع راهکارهای مختلفی وجود دارد از جمله آموزش کشاورزان که به این منظور در 198 مرکز جهاد کشاورزی سطح استان، آموزش های مرتبط در کارگاه های آموزشی ارایه می شود.

وی ادامه داد: اولین و اصلی ترین راهکار برای جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش، آموزش به کشاورزان است و در این زمینه تلاش می شود که کشاورزی حفاظتی در خوزستان ترویج شود. دوره های مهارتی برای حفظ بقایای گیاهی اجرا و به کشاورزان آموزش داده می شود که سوزاندن کاه و کلش چه آسیبی می تواند به زمین بزند.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سوزاندن کاه و کلش منجر به تغییر شیمیایی، بیولوژیکی و شیمیایی خاک می شود. مصرف کود شیمیایی را افزایش و راندمان را کاهش می دهد. فرسایش خاک افزایش پیدا می کند و رطوبت خاک از دست می رود. میکروارگانیسم ها به دلیل افزایش دما در سطح خاک، از بین می روند. همچنین آلودگی محیط زیستی و بیماری تنفسی برای شهروندان در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: حفظ کاه و کلش در خاک منجر به جذب شوری خاک می شود و درجه حرارت و گرما را در خاک کاهش و شرایط حفظ رطوبت را افزایش می دهد.

هاشمی با اشاره به بهبود وضعیت خاک با حفظ کاه و کلش عنوان کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات خاک در کشور ما کمبود مواد آلی است که حفظ کاه و کلش، مواد آلی را بهبود می بخشد. همچنین با توجه به آب و هوای خشک و نیمه خشک، وجود کاه و کلش منجر به کاهش نیاز گیاه به آبیاری می شود از سویی ریشه زایی گیاه بهبود پیدا می کند. بسیاری از کشاورزان این مسایل را می دانند و اطلاع دارند چراکه مدام در حال آموزش و اطلاع رسانی هستیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایل سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان این است که جمع آوری آن نیاز به هزینه دارد. همچنین در بسیاری از موارد یک کشاورز مزرعه را آتش می زند و در کنار آن مزارع مجاور نیز می سوزند. البته با توجه به اینکه سطح زیرکشت گندم در استان خوزستان بالا است همیشه این مشکل وجود دارد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: اگر بتوان برای جمع آوری این پسماندها متقاضی و سرمایه گذار پیدا کرد که آن را در قالب کود و کمپوست جمع آوری کنند قطعاً ارزش افزوده خواهد داشت و از سویی منجر به ایجاد این وضعیت نمی شود.

هاشمی تاکید کرد: اگر کشاورزانی شناسایی شوند که از عمد مزارع را می سوزانند به مراجع قضایی معرفی خواهند شد و در این زمینه در قانون هوای پاک، مجازاتی برای این کار در نظر گرفته شده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کشاورزانی که مزارع را آتش بزنند به مراجع قضایی معرفی می شوند – خبرگزاری ایده رسانه | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کشاورزانی که مزارع را آتش بزنند به مراجع قضایی معرفی می شوند – خبرگزاری ایده رسانه | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.