7 میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم های مزمن در دیابتی ها
آفتاب نیوز :
دکتر حسام الدین علامه با بیان اینکه زخم های مزمن 3 دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می گیرند؛ زخم های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می شوند.
وی با بیان اینکه زخم های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم های عروقی به 2 دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می شوند. بررسی ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم های شریانی است. همچنین زخم های وریدی به دلایل نارسایی های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می شود. چاقی، نارسایی های قلبی عروقی و برخی از سرطان ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می کنند نیز سبب ابتلا به زخم های مزمن وریدی می شوند.
علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم های مزمن می شود، زخم های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می شوند.
مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره زخم های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان ها منجر به زخم های مزمن می شوند که این زخم ها جزو موارد نادر زخم های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری های صعب العلاج می توانند زخم مزمن ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه برآورد ها بیانگر این است که حدود 0.8 تا 1.5 درصد از افراد جامعه به زخم های مزمن دچار می شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که 15 تا 34 درصد از دیابتی ها در مدت زمان بیماری، به زخم های مزمن دچار می شوند. در حال حاضر، 7 میلیون دیابتی در کشور زندگی می کنند؛ با توجه به جمعیت 85 میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای 15 تا 34 درصدی دیابتی ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل 7 میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود 50 درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می شوند.
مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی حسی ناحیه پا می شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب های وارده به پا نمی شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون رسانی نامناسب کاهش می یابد.
وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایده رسانه گفت: حدود 15 درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می شوند و 15 درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می توان گفت، حدود 2000 نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "7 میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم های مزمن در دیابتی ها" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "7 میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم های مزمن در دیابتی ها"، کلیک کنید.