تیراندازان قدیمی سد راه جوانان شده اند
کارشناس و پیشکسوت تیراندازی می گوید مربیان و مسیولان فدراسیون برای اینکه زودتر به نتیجه برسند کمتر ریسک می کنند و به جای اینکه نفرات جدید را به تیم ملی بیاورند به همان نفرات 10 یا 15 سال قبل اکتفا می کنند که همین سبب می شود تیراندازی عقب بماند.
حسن ذوالفقاری در گفت و گو با ایده رسانه، در خصوص عملکرد تیم ملی تیراندازی در مسابقات جام جهانی باکو اظهار کرد: برای اینکه به نتیجه برسیم نیاز به برنامه ریزی دقیق تری داشتیم. از هر المپیک تا المپیک بعدی 4 سال زمان وجود دارد که باید آن را به دو دوره دو ساله تقسیم کنیم. 2 سال اول برای تزریق نفرات جدید به پیکره تیم های ملی، آموزش و آماده سازی آنها در رقابت های کسب سهمیه در نظر گرفته شده است و دو سال بعد فرصت کسب سهمیه خواهد بود. به همین منظور هم فدراسیون جهانی مسابقات دو سال باقیمانده تا المپیک را برای توزیع سهمیه المپیک در نظر گرفته است.
پیشکسوت تیراندازی افزود: مربیان و مسیولان فدراسیون ما برای اینکه زودتر به نتیجه برسند کمتر ریسک می کنند و به جای اینکه از نفرات جدید در اعزام ها استفاده کنند به همان نفرات قبلی تیم های ملی اکتفا می کنند. در این موقعیت عملکرد تیم در 2 سال اول بعد از المپیک بهتر به نظر می رسد. در این شرایط تیم ملی ما در دو سال اول با حضور قهرمانان قبل بهترین نتایج و رکوردها را ثبت می کند چون سایر کشورها نفرات جدیدی را وارد تیم ملی خود کرده اند. دو سال بعد آنها با نفرات جدید به آمادگی کامل می رسند ولی ما با قهرمانان سابق در همان سطح قبل مانده ایم و کم می آوریم.
ذوالفقاری به کسب سهمیه المپیک توسط جوانان اشاره کرد و گفت: سه سهمیه تیراندازی را جوانان و تازه واردها کسب کرده اند. چهل امیرانی، امینی و بیرانوند نسبت به بقیه کمتر سفر رفته و تجربه کمتری دارند. بیرانوند 15 سال دارد اما هم سهمیه گرفت و هم اولین مدال طلای قهرمانی آسیا را بدست آورد اما با تجربه ها عملکرد ثابتی دارند و به سهمیه هم نرسیدند.
وی در خصوص پشتوانه سازی گفت: پشتوانه سازی شده اما در تعداد کم. نفرات قبلی مانع حضور نفرات جدید می شوند. شما ببینید 10 نفر به تیم ملی جوانان دعوت می شوند اما تیراندازان قدیمی هم هستند که در رکوردگیری ها با تجربه تر هستند و رکورد بهتری را از خود به نمایش می گذارند و می مانند. جوانان هم یا کنار می روند و یا باید پشت در تیم ملی بمانند. حضور قدیمی ها مانع از حضور نفرات جدید می شود.
کارشناس تیراندازی در ادامه با اشاره به رکورد تیراندازان در مسابقات جام جهانی باکو گفت: عملکرد تیراندازانی مثل نکونام، خدمتی و رستمیان از نظر رکورد رضایت بخش بود اما نتیجه حاصله نسبت به دوره قبل پایین تر بوده است. در المپیک قبل 6 سهمیه و 9 سکوی شروع در بازی های المپیک داشتیم. ما باید برای ملی پوشان تنبیه و پاداش در نظر بگیریم. اگر فردی عملکرد خوبی نداشت باید در یک یا دو مرحله حذف شود و جوانان جایگزین شوند. حتی اگر نفرات جدید هم به یک رویداد اعزام شوند آینده حضورشان در تیم ملی مشخص نیست در صورتی که برای اعضای ثابت تیم ملی اینگونه نیست. از طرفی نفرات جدید چون فشار کمتری رویشان است عملکرد بهتری دارند و نتایج بهتری می گیرند. با تجربه ها فشار زیادی را قبل و حین مسابقه تجربه می کنند و به این دلیل معمولا هم نتیجه خوبی نمی گیرند.
او گفت: فدراسیون تمام تلاش خود را کرده و تیم ملی را به مسابقات مختلف اعزام و هزینه کرده است اما به نظر من مدیریت و نظارت در تیم های ملی خصوصا در بخش نظارت بر عملکرد مربیان و تیراندازان وجود ندارد و همین ها سبب شده که تعداد سهمیه های المپیک نسبت به دوره قبل کمتر شود.
وی در خصوص کسب مدال در المپیک پاریس گفت: هر تیر در این رشته مثل یک پنالتی است. پنالتی رونالدو مقابل بیرانوند گل نشد. در تیراندازی هم همین است، در تیراندازی 60 شلیک مانند 60 پنالتی است که ممکن است همه آنها گل نشود. تیراندازی بالا و پایین زیاد دارد. کسب مدال بستگی به عوامل زیادی دارد که در میان این عوامل رسانه ها می توانند نقش تعیین کننده ای داشته باشند. سریع نباید سراغ مهره های اصلی رفت. این ها سبب بالا رفتن فشار روانی روی مربی و ورزشکار می شود. باید در دو سال قبل از المپیک فشار از روی ورزشکاران برداشته شود و دو سال بعد از المپیک به اندازه کافی زمان برای نقد و مواخذه وجود دارد.
وی در خصوص خرابی سلاح تیراندازان و رفع آن مشکل افزود: مربیان باید از قبل پیش بینی همه چیز را بکنند. زمانی که سلاح ورزشکار خراب می شود باید زود مدیریت شود تا او حذف نشود. مگر سلاح بقیه تیراندازان خراب نمی شود اما آنها همیشه پیش بینی همه موارد را می کنند. بایستی نگاه مربی دقیق باشد و همه مشکلات را از قبل رصد کند تا در هنگام وقوع مشکل بتواند آن را مدیریت کند.
او در پایان گفت: فرصت تا المپیک کم است. باید مربیان مقداری دانسته های خود را بالا ببرند و از وجود پیشکسوتان و مربیان دیگر استفاده کنند و از آنها کمک بگیرند تا با همین تعداد المپیکی به نتیجه برسیم. آرزوی همه ما روی سکو رفتن ورزشکاران است. حتی حضور در فینال هم مهم است. الهه احمدی در اولین دوره ای که سهمیه المپیک را کسب کرد در فینال ششم شد که خیلی ارزشمند بود. امیدواریم حداقل تیراندازان در فینال المپیک خودنمایی کنند.
پایان خبر ایده رسانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تیراندازان قدیمی سد راه جوانان شده اند" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تیراندازان قدیمی سد راه جوانان شده اند"، کلیک کنید.