طهرانچی: شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی نقش درگاه جریان ملی دانش را دارند

طهرانچی: شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی نقش درگاه جریان ملی دانش را دارند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش درگاهی شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید به این نکته بسیار دقت کنیم، شما درگاه هستید، یعنی نظام جریان ملی دانش اگر در خودش بماند، حبس می‌شود و رشد نمی‌کند، حتماً باید جریان ملی دانش با جریان جهانی دانش ارتباط داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایده رسانه، اولین نشست واحدهای برون‌مرزی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در سالن 9 دی سازمان مرکزی برگزار شد.

طهرانچی در این نشست با ارائه مباحث تخصصی در موضوع «مدیریت؛ تدبیر امور» گفت: این موضوع یک بحث بسیار جدی است، وقتی بحث بین‌الملل مطرح می‌شود، توجه به این نکته که این موضوع یک موضوع متغیر است، بسیار حائز اهمیت است. در واقع نکته اولی که بسیار مهم است، این است که ما تنها «فعال مایشاء» عالم نیستیم.

وی ادامه داد: عالم به شدت متغیر است و ما تغییرات جدی را در امور منطقه خود داریم، یک نکته‌ای در این زمینه وجود دارد و باید به آن دقت کنیم، این نکته است که از ابتدایی که رژیم صهیونیستی در منطقه پایه‌گذاری شد، آن چیزی که نظام سلطه در تنظیم روابطش با دیگر کشورها ملاک قرار داد، رابطه با رژیم صهیونیستی بود. خام خیالی است که کسی فکر کند کنشگر سیاسی است و فکر کند می‌تواند در منطقه ما زندگی کند بدون اینکه نسبت خود را با رژیم صهیونیستی مشخص و تعیین کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در واقع در منطقه ما، ممتنع نداریم، اظهار کرد: در این منطقه باید با این رژیم وحشی کودک کش متعرض به حقوق زنان، حقوق انسان‌ها، حقوق خبرنگار و متعرض  به محیط بیمارستانی و عبور کننده از همه خطوط قرمز انسانی نسبت خود را روشن و مشخص کنیم، چرا که همه چیز با این موضوع تعریف می‌شود. رژیم پهلوی خودش را به عنوان ژاندارم منطقه در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد. به رژیم پهلوی بمب‌افکن‌های بالاتر از رژیم صهیونیستی ندادند، با اینکه ژاندارم رژیم صهیونیستی بود.

دکتر طهرانچی ادامه داد: در منطقه ما جریان حق و جریان باطل هر دو تلاش می‌کنند.  سنت الهی این است که آن کسی که تلاش و تدبیر می‌کند، حاکم شود. البته که پایدار نمی‌ماند؛ اما این موضوع که برخی‌ها فکر کنند که ما چرا در منطقه پرچم مقاومت را بلند کردیم، این یک نفهمی سیاسی است. فهم سیاسی این است که شما باید موضع خود را مشخص کنید. انقلاب اسلامی نیز موضع اش را با رژیم صهیونیستی مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه آنچه این روزها در سوریه می‌گذرد، یک آینه عبرت تمام معنا برای کسانی است که جاهلانه می‌گویند می‌توان در این منطقه زندگی کرد و به رژیم صهیونیستی هم کاری نداشت، افزود: امروز رژیمی در سوریه بر سر کار آمده که اساساً می‌گوید من می‌خواهم بلاگردان رژیم صهیونیستی باشم. در واقع تا نسل‌ها سوریه‌ای‌ها را بدهکار می‌کند. مقام معظم رهبری در این زمینه یک جمله بسیار زیبا دارند که می‌فرمایند: «هزینه تسلیم بسیار بسیار بسیار بالاتر از هزینه مقاومت است»، کسانی که فکر می‌کنند در مقاومت هزینه هست و این هزینه بسیار از تسلیم بیشتر است، نادان هستند. ما باید نسبت به این امر در جامعه بسیار بسیار حساس باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه با این استراتژی در سند تحول و تعالی خود بدون تعارف گفته که ما می‌خواهیم در منطقه باشیم، خاطرنشان کرد: این موضوع به این دلیل است که مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «اقتدار این کشور، علم، فرهنگ و اقتصاد است» منظور از فرهنگ، فرهنگ مقاومت است. این بحث به این معنا نیست که درهای دیپلماسی را ببندیم، خیر ما دیپلماسی را برای عزت ملت می‌خواهیم، اما این دیپلماسی دنبال کننده عزت ملتی است که راه مقاومت را دنبال کرده است. باید حواسمان به این موضوع باشد

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه واحد بین‌الملل برونداد یک نظام دانشگاهی در بیرون از این مرزها است، گفت: واحدهای بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی نماینده نظام علمی جمهوری اسلامی ایران هستند، نه صرفاً نماینده دانشگاه آزاد اسلامی. ما باید شکر این نمایندگی را به جا آورده، قدر آن را بدانیم و آن را ارزان نشماریم.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث مدیریت می‌شود، باید به این موضوع دقت کنیم که ما در عالم هستی زندگی می‌کنیم که یدبر الامر این عالم هستی از آن رب العالمین است، در زمینه مدیریت آیات بسیار زیبا و زیادی در  قرآن کریم وجود دارد که به خوبی ما را در این زمینه راهنمایی می‌کند. از جمله این آیات می‌توان به «اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا  ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ  كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّى  يُدَبِّرُ الْأَمْرَ يُفَصِّلُالْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ بِلِقَاءِ رَبِّكُمْ تُوقِنُونَ»، «إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ  يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ  ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ  أَفَلَاتَذَكَّرُونَ»، «قُلْ مَنْ يَرْزُقُكُمْ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أَمَّنْ يَمْلِكُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَمَنْ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَمَنْ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ  فَسَيَقُولُونَ اللَّهُ  فَقُلْ أَفَلَا تَتَّقُونَ»، « يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِمَّا تَعُدُّونَ» اشاره کرد. از مجموع این آیات توجه به چند نکته بسیار حائز اهمیت است که از دل این آیات بر می آید. « يُدَبِّرُ الْأَمْرَيُفَصِّلُ الْآيَاتِ، «يُدَبِّرُ الْأَمْرَ  مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ»، «ُیدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ»، « يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ» در زمینه مدیریت درس های بسیار خوبی به ما می‌دهد و راه ما را هموار می‌کند. بر مبنای این آیات یدبر الامر همواره جاری و ساری است، رفت‌وبرگشت دارد، زمان‌بر است، به این دلیل که ما مدیریت را سبعه الهی می‌گیریم، لازم است به تمام این نکات توجه کنیم. خداوند دو قسم دارد که مفسرین آن را قسم به ملائک دانسته‌اند، یکی از آنها « فَٱلمُدَبِّرَتِ أَمرا» و دیگری « فَالْمُقَسِّمَاتِ أَمْرًا » است؛ یعنی قسم به تدبیر کنندگان امور و قسم به تقسیم‌کنندگان امور.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: امر الهی است، انسان هم خلیفه‌الله است و خداوند امر الهی را به او واگذار کرده است. در این زمینه خداوند به حضرت موسی (ع) می‌فرماید که به سمت فرعون برو، چون امر فرعون در بین مردم جاری و ساری است، اما رشید و رشد دهنده نیست. در امر فرعون رشد واقع نشده، برو و این نظام حکومتی را اصلاح کن. پس از آن حضرت موسی (ع) برای پیدا کردن معلمی روانه می‌شود و  از حضرت خضر موضوع رشید را فرا می‌گیرد. حضرت موسی به خضر می‌گوید من از تو تبعیت کرده تا در این تبعیت موضوع رشد را از تو یاد بگیرم، چون فرعون امرش رشید نیست و من موسی که می‌خواهم جایگزین او شوم، باید امرم رشید باشد. خداوند می‌فرماید برای اینکه امر رشید را یاد بگیرید باید همراهی و صبر داشته باشید.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه بر مبنای آیات قرآن ما باید امر رشد را در اجتماع یاد گرفته و آن را از تبعیت یاد بگیریم، گفت: در این زمینه وقتی به رهبر می‌رسیم، بایستی نسبت به رهبر تبعیت داشته باشیم. چرا که وقتی ایشان را بر اساس ویژگی‌های لازم پذیرفته‌اید و به عنوان رهبر او را قبول کرده‌اید لازم است از او تبعیت کامل داشته باشید و وسط کار سؤالات بی‌مورد نپرسید، باید صبر داشته باشید، وقتی دیده‌اید که او به عنوان راهبر و رهبر تو چگونه تو را نجات داده و می‌تواند مسیر رشد را برای تو فراهم کند، دیگر نباید کم‌صبر باشیم.

وی ادامه داد: خداوند همچنین در آیات قرآن می‌فرماید در عالم خلقت کسانی می‌آیند زمامدار می‌شوند. شما باید مراقب باشید امر اطاعات را از مدیریت کسی داشته باشید که مسرف نباشد، کسانی که به دنبال فساد در زمین هستند و به دنبال عدم‌اصلاح هستند، این‌ها کسانی نیستند که باید به عنوان مدیر انتخاب کنیم و در مدیریت از آنها تبعیت کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: در امور مدیریت مبتنی بر بینش، شما یک شاکله عمل دارید که از دانش، گرایش و توانش تشکیل شده است. ما وقتی می‌خواهیم توانش را به کنش تبدیل کنیم، نیاز به اراده مدیریتی داریم. در این زمینه اراده انجام امر لازم است، برای اراده انجام امر چند ویژگی بسیار مهم است که اولین آن صبر، پایداری و گذشت نسبت به کسانی که ناملایماتی دارند، است. در واقع شما در مسیری که پیش می‌روید، چیزی که در این مسیر انجام کار و مدیریت باید بر مبنای آیات قرآن داشته باشید، عزم الامور مبتنی بر صبر و گذشت، اقامت الصلاه، امربه‌معروف و نهی از منکر است. البته باید توجه داشته باشیم که شکست یک مرحله از کار است. مهم این است که کم نیاوریم.

طهرانچی ادامه داد: در این زمینه بعضی‌ها وجود دارند که شرایط را وارونه جلوه می‌دهند، فتنه سوریه نیز از همین دسته بود، یک عده موضوع را در سوریه وارونه جلوه دادند و آنها خیال کردند که موضوع همین است، در این زمینه لازم است بر مبنای آیات قرآن کریم زمانی که امور را دارید اداره می‌کنید، همواره باید بصیرت داشته باشید.

وی در ادامه با اشاره به نکات و سیاست‌های مهم دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت روابط بین‌الملل گفت: اولین نکته بسیار مهم در این زمینه رفتار متناسب با اقتضائات کشور مقصد است. در این زمینه ما یک قاعده برای همه نداریم، هرجایی اقتضائات خودش را دارد و نکته مهم در این زمینه این است که دانشگاه آزاد اسلامی برای واحدهای بین‌الملل خود یک برنامه ندارد، هرچند که ما یک کلیت داریم، اما در این کلیت نقش‌ها متفاوت است و ما یک برنامه برای همه زمان‌ها نداریم، چرا که ما تغییر احوال و تغییر رفتار داریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه رفتار متناسب با اقتضائات کشور مقصد در مکان و زمان یکی از سیاست‌های بسیار مهم این دانشگاه در روابط بین‌الملل است، گفت: لازم است تمام مسئولان واحدهای بین‌الملل به این نکته توجه لازم را داشته باشند، برای مثال برنامه افغانستان در دوره‌های مختلف بسیار با هم فرق دارد.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه در داخل و خارج است، اما یک تقسیم وظایف درونی و بیرونی دارد، اظهار کرد: اینکه بگوییم ما دقیقاً همان کاری را که در داخل انجام می‌دهیم، در خارج نیز انجام می‌دهیم، بسیار بی‌معناست. ما یک تقسیم وظایف داریم، حتی بین خودواحدهای بین‌المللی نیز یک تقسیم وظایف وجود دارد. برای مثال ما در واحد آکسفورد به دنبال اتصال درگاه جریان ملی دانش به جریان جهانی دانش هستیم.

وی در زمینه تحریم‌ها نیز اظهار کرد: باید حواسمان باشد که تحریم نماد رفتار نظام سلطه با ما است. تحریم همواره وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت. آیا تحریم‌ها در کشور عراق و سوریه برداشته شد، خیر، چرا که رژیم صهیونیستی در منطقه هیچ همسایه قدرتمندی نمی‌خواهد. باید توجه داشته باشیم که این جریان یک جریان فعال مستقر است و لازم است دانشگاه نسبت به جریانات بیرونی و داخلی با توجه به جریان تحریم عاقلانه و مدبرانه رفتار کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم دانشگاه آزاد اسلامی در روابط بین‌الملل ساحت چندوجهی دانشگاه (علمی، فرهنگی و فناوری) است، گفت: واحدهای پشتیبان واحدهای بین‌المللی در دانشگاه آزاد اسلامی و در داخل کشور به دنبال علم هستند. واحدهای بیرونی ساحت فناوری را دنبال می‌کنند، لزوماً رفتار یکسان نداریم، چرا که ساحت‌های مختلف داریم. همچنین ما قالبهای چندبعدی نیز داریم، آموزش، پژوهش و کاربست ذیل علم، فرهنگ و فناوری سه قالب مهم ما است که باید این‌ها را دنبال کنیم.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه قاعده دانشگاه آزاد اسلامی در روابط بین‌الملل حداکثر تلاش برای ماندن است، افزود: این امر به این دلیل است که جمهوری اسلامی باید پنجره علمی خود را در منطقه داشته باشد. پایداری برای ماندن بسیار مهم است. لازم است در این زمینه صاحب تدبیر باشیم. نوآوری در ایفای نقش بسیار مهم است، ما طبق یک دستورالعمل همه واحدهای خود را اداره نمی‌کنیم. در این زمینه توجه به این نکته مهم است که امور نباید از بالا به پایین انجام شود. از پایین هم باید فعالیت‌های لازم انجام شود. مدیر واحد باید مشارکت نوآورانه فعال داشته باشد.

وی با بیان اینکه شعب بین‌الملل نمایندگی تام و تمام دانشگاه آزاد اسلامی و نام جمهوری اسلامی در خارج از کشور هستند، گفت: این شعب به‌صورت تام و تمام نام این دانشگاه و جلوه علمی جمهوری اسلامی را نمایندگی می‌کنند. همچنین اقتصاد خودگردان دانشگاه مهم است، جمع جبری ما باید مثبت باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش درگاهی شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید به این نکته بسیار دقت کنیم، شما درگاه هستید، یعنی نظام جریان ملی دانش اگر در خودش بماند، حبس می‌شود و رشد نمی‌کند، حتماً باید جریان ملی دانش با جریان جهانی دانش ارتباط داشته باشد. در غرب یک سیستمی درست شده است و در آن اتصال شمال به جنوب درست شده است که بر مبنای آن می‌گویند هر دانشمندی که کار می‌کند، باید در شبکه به ما وصل شود؛ یعنی اینکه می‌توانید در کشور خود کار کنید، اما در شبکه من کار کنید. ما در دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستیم، به عنوان اینکه جمهوری اسلامی فعال است. ما در جریان جهانی دانش نقش فعال داریم و اتصال جریان ملی دانش به جریان جهانی دانش را داریم مدیریت می‌کنیم. نقش درگاهی شعب یعنی شما یک نقطه از شبکه هستید که یک نقطه پشتیبان دارید و بعد کل شبکه روی شما سوار می‌شود. باید با کل دانشگاه کار کنیم، نه فقط با واحد پشتیبان. باید با کل شبکه کار کنیم

وی در پایان ابراز امیدواری کرد ان‌شاءالله بتوانیم ایفای نقش مؤثر داشته باشیم. منطقه ما یک منطقه پر تغییر و حساس است. باید شب و روز حواس خود را جمع کنیم. هرجایی که نظام سلطه حاکم شود، آن جامعه می‌میرد و هر جا که نظام حق حاکم شود، آن جامعه زنده می‌شود. حواسمان باشد که خداوند يُخرِجُ ٱلحَيَّمِنَ ٱلمَيِّتِ وَيُخرِجُ ٱلمَيِّتَ مِنَ ٱلحَيِّ است و دنیا به یک جابه جایی به آخر نمی‌رسد و باید تلاشمان را برای رسیدن به ایران مقتدر، قوی، بزرگ و سرافراز بیشتر کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طهرانچی: شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی نقش درگاه جریان ملی دانش را دارند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طهرانچی: شعب بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی نقش درگاه جریان ملی دانش را دارند"، کلیک کنید.